Çocuklarımız yazı yazmaya başlamadan önce resim çizmeyi en doğal ifade yöntemi olarak kullanıyor. Resim yapmak; çocukların kalem tutma, çizim yapma gibi ince motor becerisini geliştirirken yeteneklerinin ve hayal dünyalarının gelişmesini, birçok duygu ve düşünceyi dışa vurmalarını, özgün düşünmelerini, sözler ve davranışlarla ifade edemedikleri birçok şeyi dışa vurmalarını sağlıyor.
Resim yapan çocuklar kendisini özgür hisseder. Ellerine aldıkları kalem ve boyalarla bıraktıkları ‘iz’, onlar için çok farklı bir deneyim olurken, duygusal, sosyal, bedensel ve bilişsel gelişmelerine de katkıda bulunur.
Sanat etkinlikleri ve özellikle çamur ile yapılan çalışmalarda çocuklarımız birçok kavramı öğrenmiş olur. Yaptığımız üç boyutlu çalışmalar soyut kavramları daha yaratıcı bir ortamda ve özgür olarak öğrenmelerine olanak sağlar. İnce motor becerilerinin koordinasyonun sağlanmasının yanı sıra, öz denetim kazandırıp eğlenmelerini hedefleriz.
Aynı sanatçılar gibi çocuklarımızda çevrelerindeki her şeyden ilham alır ve bunları eserlerinde kendilerine özgü bir şekilde ortaya koyarlar. Her türlü malzemeden sanat üretebilmek, sanatı, sanatçıyı ve sanatın değerini çocuklarımıza kazandırarak onların ilgilerini çekmek istiyoruz.
Aylık etkinlik takvimimizde her ay seçilen bir sanatçının eserleri ve hayatına yer vererek çocuklarımıza sanatçıları tanıtırız. Yapılan etkinliklerin yanı sıra onları sanatçılarla buluşturarak sanatsal algılarını ve ilgilerini en üst seviyeye taşımayı hedefleriz.